Setelah tamat latihan, beliau pulang ke New York dan memulakan sendiri perniagaan restoran masakan Malaysia, yang menyajikan masakan pedas dan berempah di samping masakan Malaysia yang diubah suai sedikit mengikut citarasa pelanggan yang kian meningkat di Big Apple.
Temui Zak Pelaccio, tukang masak, pemilik restoran dan usahawan, semuanya dalam satu.
Selepas pembukaan restoran itu, yang dianggap sebagai "gerai kecil Asia Tenggara" pada akhir 2005 di daerah yang dikenali sebagai tempat pembungkusan daging di Manhattan, dengan nama "Fatty Crab" yang lebih menekankan kepada masakan Malaysia - Peleccio kini membuka sebuah lagi restoran di Broadway 77th Street, di bahagian utara Manhattan.
Dalam temubual dengan Bernama di restoran barunya itu, beliau berkata, restoran "Fatty Crab" diilhamkan daripada sebuah restoran yang mempunyai nama sama yang terletak di luar
Baca Lagi di sini
0 comments:
Post a Comment